Lock down

  • 22/03/2020
  • Leo Smit

De eerste week zit erop............ Frankrijk heeft een complete lock down, met andere woorden, alles is dicht, op de supermarkt na dan. Maar alle andere winkels, cafe's, restaurants en overige activiteiten zijn gesloten.
Je mag alleen maar naar buiten, met een speciaal formulier en de redenen mogen alleen zijn b.v. naar de doktor, ziekenhuis, supermarkt of om speciale redenenen. Je mag ook de hond nog uitlaten, maar ook daar heb je een formulier, ondertekent, datum en reden voor nodig. Nu hebben wij de afgelopen jaren hier zelden een politie activiteit gezien, maar toch houdt iedereen zich hier geweldig aan, dat is echt bewonderingswaardig. Gisteren gingen we de hond uit laten en zagen we een politiecontrole op het kruispunt bij ons in het dorp, wel heel apart hoor.

Wat voor invloed heeft dat nu op het dagelijks  werk op onze camping?  Eigenlijk  valt het wel mee, de invloed, we doen ons ding op eigen terrein, we maaien het gras, maken de bloemenborders in orde, kalken het grasland, ruimen alles op, zetten alvast wat stoelen buiten, we verven wat buiten en binnen, we maken een nieuw hekwerk, kortom we merken nog niet zo veel van de Lock down. Alleen als er iets kapot gaat, b.v. de zitmaaier of kantmaaier, dan is er een probleempje, de winkel is dicht, je moet dus creatief zijn. En verder wil je weleens ergens heen, gewoon b.v. afgelopen zaterdag, het is mooi weer, normaal gesproken zou je dan naar b.v. Montlucon gaan of Clermont, beetje winkelen, lekker lunchen gewoon er even uit, dat kan dus niet, tenminste zou wel kunnen maar dat doe je gewoon niet, je let op je eigen gezondheid en die van andere, dus blijf je op eigen terrein. Het is dus tot nu toe alleen het gevoel dat je er niet uit kan. Want gelukkig heb ik een aantal weken geleden al heel veel materiaal om te klussen naar Frankrijk gebracht en kan ik voorlopig hier wel vooruit, een typisch geval van vooruitzien is regeren.

Verder maken we ons wel wat zorgen om de kinderen, hun gezin, de kleinkinderen als het met hun maar goed gaat, want als er wat gebeurd, wat dan......... kunnen we dan terug naar Nederland? 
Het feit dat we nu hier zijn in bv.. Maart en waarschijnlijk ook April, heeft alles te maken met het Corona virus, en de gevolgen daarvan, al ons werk wat stond gepland in Maart, April en Mei is gecanseld, we hebben dus eigenlijk geen enkele bron meer van inkomsten en dat is toch ook wel een punt van aandacht, waar me normaliter in het voorjaar veel werken om het mogelijk te maken dat we vanaf Juni tot September de Camping te kunnen draaien is er nu  dus helemaal geen sprake van. Ook hier zal toch ook een creatieve bron moeten worden opgezocht. Het voordeel is dan wel weer dat we  nu al lekker op deze mooie plek mogen zijn en alles voor het seizoen in orde kunnen maken.

Want hoe gaat dat er uit zien? We zijn nieuwsgierig, hoe lang duurt de lock down straks echt, wat gebeurt er daarna, zijn de problemen straks opgelost of komt er nog meer rampspoed op ons af, kortom vragen zat, maar hoe gek ook, vanuit die onzekerheid groeit ook weer iets positiefs, we hebben nog nooit zoveel boekingen gehad zo vroeg in het jaar, mensen zijn echt selectief op zoek naar kleinschalige campings, waar na een stressvolle periode genoten kan worden van de rust en stilte, waar je kan uitrusten op je eigen manier, kan genieten van de enorme mooie natuur, je een stukje kan fietsen of wandelen, kortom mensen zijn echt zich al aan het voorbereiden voor de zomer en wij zijn er dan voor om dat goed te gaan verzorgen en we kijken er dan ook enorm naar uit om straks iedereen weer op onze mooie plek te mogen ontmoeten met een drankje en een hapje.

Wij gaan onze tweede week van Lock down in, mensen let op elkaar, houdt afstand en zorg dat we dat virus kunnen verslaan dan kunnen we straks heerlijk genieten van een verdiende vakantie.

Door op Verzenden te klikken gaat u akkoord met onze Privacyverklaring (AVG)

Wij verwijzen u graag naar onze annuleringsvoorwaarden op de reserveringspagina:

Share our website