Een prachtige omgeving in alle seizoenen

Maison du Silence ligt in het piepkleine hameau Bonnefond in de Combrailles, een rustige heuvelachtige boerenstreek in de Auvergne – Puy de Dome (850 km van Amsterdam). De Auvergne is een van de mooiste regio’s in Frankrijk met veel ongerepte natuur. Deze streek kenmerkt zich door een heel sfeervol coulissenlandschap, een prima nestgebied voor talrijke vogelsoorten.  De witte Charolais koeien grazen vredig in het gras en lopen soms langs onze boerderij als de Franse boer ze naar een andere wei brengt. Hier is het leven langzaam en eenvoudig. Veel van onze gasten vertellen ons dat ze zich hier weer helemaal lekker opladen met energie en heerlijk tot rust komen. Het aantal gasten die ons meermale bezoeken tenminste één keer per jaar, we zijn er trots op, dat zij onze kleine camping als hun vakantiebestemming zien.

Op ongeveer 3 km vanaf de boerderij ligt het dorpje Saint Maurice près Pionsat waar zich een kleine supermarkt en een hotelrestaurant met terras bevinden. Hier ligt ook een meertje waar je bij warm weer lekker af kunt koelen. Op 15 kilometer afstand zijn er twee grote Intermarché supermarkten.

Verder zijn er vele mogelijkheden voor het maken van leuke dagtrips:
  • Je kunt hier prachtige wandelingen en fietstochten maken. Het is bij uitstek een gebied voor rustzoekers en natuurliefhebbers. Je komt amper iemand tegen! Route op de site beschikbaar, kijk onderaan.
  • De Gorges de la Sioule waar je heerlijk kunt kanoën of een rondje met de motor kunt rijden.
  • Het prachtige vulkanengebied van de Puy de Dôme waar je kunt paragliden, bergbeklimmen en zwemmen in een vulkanisch meer.
  • Gezellige Brocante markten, In de zomermaanden is het erg leuk om een van de vele brocante markten te bezoeken in een van de omliggende dorpjes en iets moois te scoren!
  • De Tibetaanse Tempel bezoeken in het nabij gelegen dorpje Biollet. Veel van onze gasten nemen even een kijkje op deze spirituele plek, erg bijzonder zo midden tussen de Franse heuvels. Er is daar ook een enorme karpervijver.
  • Een mooie citytrip maken en lekker lunchen in een van de dichtstbijzijnde grote steden: Montluçon, Clermont-Ferrand , Moulins , Limoges en Vichy.
  • Andere streken van de Auvergne bezoeken, bijvoorbeeld de Cantal: een meer bergachtig gebied en bekend van de gelijknamige kaas.
  • Op bezoek bij allerlei ambachtelijke activiteiten.

Hieronder kunt u klikken op de link van een youtube filmpje voor een indruk van de streek: uitgegeven door: www.tourisme-combrailles.fr
 
  

Dagtocht Gorges du Cher
Onze omgeving heeft de mooiste stuur weggetjes, heerlijk touren en onderweg genieten van de uitkijkpunten en interesante plaatsen, zoals de  Abdij van Bellaigue in Virle, spa & wellness in Evaux les Bains, de hangbrug over de rivier du Cher “le Pont Suspendu”, de oude ruïne van Chateau de L’Ours en  het pittoreske dorpje van Sainte Thérence. En aan het eind van uw reis, een heerlijk drankje op het terras van het cafe in Saint Maurice Pres Pionsat, kortom vervelen hoeft niet echt in de Combrailles!Fietsronde 1, heerlijke lekkere rit, goed te doen en voldoende tijd over voor andere activitetien bij maison du silence.

 

Fietsronde 2.

i. 


Fietsronde 3, voor de doorzetters.Overzicht van Maison du Silence met dank aan Alphons.

Share our website