Wat een luxe.......

  • 05/04/2020
  • Leo Smit

Wat een luxe................

Het is natuurlijk een bizarre situatie, vrijwel de hele wereld ligt stil in bedwang gehouden door het coronavirus. Ondernemers, zelfstandige, uitzendkrachten en etc. hebben het super zwaar. Deze periode hakt er behoorlijk in en de vraag blijft hangen, wie redt het nog nadat de wereld weer in beweging komt en wie niet?

Hier in Frankrijk is er een andere vorm gekozen voor lockdown dan in Nederland, hier is alles dicht op b.v. apotheker, dokter en supermarkt na, gisteren waren we boodschappen aan het doen, dat doen we 1 keer per week en deze keer ook voor onze buurman en toen stonden we op de parkeerplaats en werden we door de politie aangesproken, dat we niet met ze tweeen boodschappen mochten doen. Je mag dus alleen wel boodschappen doen, maar niet met twee personen. Kortom ze zijn hier echt streng. Wat je verder opvalt is dat de Fransen zich heel goed houden aan de beperkingen die zijn opgelegd, echt complimenten voor deze mensen, je ziet helemaal niemand, alles is dicht, niemand komt bijelkaar op visite, een complete lockdown.

Op ons eigen terrein, zijn we eigenlijk alleen maar bezig met klus activiteiten, hekjes, verven, maaien, opruimen, muren schilderen, deuren etc. gelukkig heb ik een aantal weken geleden een hele partij spullen naar Frankrijk gebracht, zie eerdere blog. En dat is echt onze redding anders hadden we helemaal niks kunnen doen en nu zijn we lekker relax bezig en verwachten we zo voor het seizoen, wanneer dat ook is, helemaal klaar te zijn. 

Verder genieten we volop van onze mooie plek en stiekem vinden we het  ook wel heerlijk om hier alleen te zijn, anders waren hier met de pasen al gasten geweest en nu hebben we ons terrein helemaal voor ons zelf, het leest misschien raar, maar dat is toch wel even een voordeel tegen al die nadelen. Straks zijn we weer blij als we onze gasten mogen ontmoeten op ons nieuw geschilderde terras, ieuwe stoelen en tafels en zullen we trots zijn op onze bijzondere plek en kunnen onze gasten ook genieten van deze super plek. 

V.w.b. de boekingen, zoals ik al eerder heb aangegeven dat gaat eigenlijk heel goed, mondjes maat krijgen we boekingen binnen, sommige weken zijn al bijna volgeboekt. Onze Gite is nog een aantal weken beschikbaar, dus als je zin hebt, kijk op onze site en boek je vakantie bij ons.

Net als in Nederland is het hier nu lekker weer en vrijwel windstil, het bijzondere is, als het hier b.v. 14 graden is volgens de weerapp, dan voelt het als 24 graden, omdat we wat hoger liggen en de wind vrijwel stil is. Dat maakt dat ik deze blok nu liggend in me hangmat aan het samenstellen ben, heerlijk hoor.

Let op jezelf, hou afstand, geniet van alles wat er wel is en maak er een mooie zondag van verder.......

Door op Verzenden te klikken gaat u akkoord met onze Privacyverklaring (AVG)

Wij verwijzen u graag naar onze annuleringsvoorwaarden op de reserveringspagina:

Share our website