1908 km, Zaterdag heen, Zondag terug.

  • Home
  • Blog
  • 1908 km, Zaterdag heen, Zondag terug.
  • 03/02/2020
  • Leo Smit

De afgelopen weken hebben we veel spullentjes voor Maison du Silence gekocht, en zo langzamerhand werd het duidelijk, dat onze reguliere auto, dat niet kon herbergen. Ook stond nog steeds in de garage mijn motor die ik graag naar Frankrijk wilde hebben. Toen de garage helemaal vol stond, besloten we om een busje te huren. Ik dacht ik rij effe heen en weer, laadt alles uit en weer terug. Kristine vond het geen goed idee, om zo alleen op en neer te rijden en bij mij kwam ook het besef zo stiekem, dat ik toch wel zag dat het uitladen van bv. de motor in je eentje in Frankrijk toch wel een dingentje zou worden. Kristine kon niet mee, vanwege het mantelen van haar moeder.

Eèn appie naar Joost en hij was einthousiast om mee te gaan, zaterdagmorgen vroeg vertrekken, zondag terug, prima plan bleek dat. Paar dagen later, een appie van Joost, " kan het ook zondag heen en maandag terug?' , nee he, wat nu? Wat bleek op Zaterdag zou Joost met Diana vernemen wat het geslacht zou worden van hun eerste kleinkind, kortom ook Joost en Diana treden toe tot de doelgroep, oppas opa/oma .Tegenwoordig wordt hier kennelijk een heel festijn van gemaakt. Uiteindelijk besloten we om zaterrdagmiddag om 14.00 uur te vertrekken, want het moment van bekendmaking zou plaatsvinden tussen 12.00 uur en 14.00 uur, met een heel protocol, met blauwe en roze confettie en uiteindelijk ook drank, gelukkig was dry Januari net voorbij. En om 10.30 kreeg ik een appie van Joost ' het is een boy" geweldig, de nieropjes gaan verder in deze wereld. 

Dus op in de bus en naar Barendrecht, Joost ophalen en naar Maison du Silence met ze twee. En eerlijk is eerlijk, zo busje is best gaaf, het eerste uur, je kijkt nog verbaasd rond, je zit hoog, het rammelt aan alle kanten, het vangt veel wind en de benzine meter zie je per kilometer dalen, verontrustend dat dan wel weer.
De rit naar frankriujk bestond uit veel wind, veel regen en files en wegafsluitingen in Parijs , zodat we lekker met de grote bus, door het centrum van Parijs reden.
Om half een, waren we op bestemming, kacheltje aan, paar biertjes, chiippie en nootjes, en naar bed, de volgende dag om 7 uur zat ik al aan de koffie, slaapkoppie Joost kwam om kwart voor negen naar beneden, busje uitgeruimt ging geweldig, wat een hoop spulletjes weer voor een nog mooier Maison du Silence, je krijgt wel weer heel veel zin in zo nieuw seizoen.
12.00 uur, retour naar Nederland en om 24.00 uur weer thuis in Nederland, whiskytje, badje en naar bed.

Over twee weken gaan we weer naar Frankrijk, dan blijf ik daar en gaat kristine beginnen aan het schema twee weken op, twee weken af, ondertussen blijf ik dus samen met Sam in Frankrijk, begin ik alvast om alles voor het seizoen klaar te maken, gelukkig krijg ik daar in april weer veel hulp van o.a. Joost en me kleinkinderen,  We hebben weer super veel plannen, ben nieuwsgierig wat er van terecht komt, als jullie ook nieuwsgierig zijn dan kan ik jullie geruststellen, we hebben nog plek op de camping en Gîte is ook nog een paar weekjes vrij. Dus kijk op onze website en boek.

 

Door op Verzenden te klikken gaat u akkoord met onze Privacyverklaring (AVG)

Wij verwijzen u graag naar onze annuleringsvoorwaarden op de reserveringspagina:

Share our website